Skuytevaert RSS

dinsdag 8 oktober 2019

Skuytevaert Zoetwaterbokaal 2019

Tijdens de jaarlijkse zeilwedstrijden om de Zoetwaterbokaal van de Katwijkse watersportvereniging Skuytevaert zijn de weergoden de zeilers goed gezind. De dag ervoor was volledig verregend met veel wind en de dag na de zeilwedstrijden wordt ook slecht weer verwacht. Maar op deze eerste zaterdag in oktober is het prima weer voor de 17 zeilteams die deelnemen aan dit evenement. Tijdens de briefing wordt door één van de zeilers nadrukkelijk gevraagd om eerlijk te zeilen. Hij is het kennelijk anders gewend. 

Na de briefing gaat de eerste wedstrijd om 10 uur van start, waarna een achtvormige route wordt gezeild vanaf de Eijmerspoel rondom de Lakerpolder en de Kogjespolder. De start verloopt eerlijk en zonder problemen. Wel wordt waargenomen dat een team geprobeerd heeft een stukje af te snijden, maar hun boot is door de wal van de Kogjespolder gekeerd. Met behulp van een vaarboom weet dit team de boot weer los van de wal te krijgen. Na de finish parkeren de zeilers de Valken in de haven van Hoogenboom en wandelen dan naar restaurant Het Kompas voor de lunch.

De start van de tweede wedstrijd verloopt voor een aantal zeilers minder eerlijk. Er wordt niet geloefd waar dat wel moet en dat heeft tot gevolg dat er boten op elkaar botsen en geen kant meer op kunnen. De andere zeilers profiteren daarvan en kunnen al gauw een behoorlijke voorsprong opbouwen. Deze keer wordt er een lange route gezeild vanuit de Eijmerspoel voor de wind door de Leede naar 't Joppe, om daarna via een lang zeilrak over het Zweiland weer terug te keren in de Eijmerspoel voor de finish. Op het terras van restaurant het Kompas wordt nog lang nagepraat over deze wedstrijd en vooral over de gebeurtenissen bij de start (05-10-2019).

Zie ook video's: Skuytevaert Zoetwaterbokaal 2019
Zie ook de video van de stormachtige Zoetwaterbokaal 2009: Storm op de Kagerplassen

Uitslag Zoetwaterbokaal 2019
1. Ard van Leeuwen – Bram de Mooij
2. Cees de Mooij – Pieter van Duyvenvoorde
3. Floor van der Plas – Maikel van der Plas

De route van de tweede wedstrijd

Skuytevaert Zoetwaterbokaal 2019 (01) - © zwitserw - Kagerplassen 05-10-2019

Skuytevaert Zoetwaterbokaal 2019 (02) - © zwitserw - Kagerplassen 05-10-2019

Skuytevaert Zoetwaterbokaal 2019 (03) - © zwitserw - Kagerplassen 05-10-2019

Skuytevaert Zoetwaterbokaal 2019 (04) - © zwitserw - Kagerplassen 05-10-2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief